Bloemen reis

Bloemenwinkel Haarlem

arinher zei dat hij een hobby heeft in het kweken van mooie bloemen in zijn winkel en op zijn balkon. Hij kweekt een aantal verschillende soorten bloemen, die hij geen van allen ooit heeft verkocht.

Kirstenbosch is ook bekend om zijn B&B’s. Het is onderdeel van de wijk De Waterkant, een groeiend gebied voor Bed & Breakfast’s. In maart 2007 waren er 19 B&B’s in Haarlem, waarvan vier tuinen. Geen van alle zag er erg goed uit, maar één ervan was best interessant. Het was een Victoriaanse tuin, met vijvers, bomen en bloemen van een onvoltooide renovatie. Er viel niet veel regen in Haarlem in die jaren, dus de begraafplaats werd vrij droog. Verse bloemen groeiden weelderig en het hele jaar door.

In tegenstelling tot normale tuinen is de tuin van De Waterkant zo ontworpen dat er geen indringers in komen. De eigenaar van de tuin is geen botanicus, maar een echte kunstenaar. Hij maakte een serie gevulde vazen en urnen uit verschillende perioden van de Haarlemse geschiedenis. Ook was er een prachtige serie olieverfschilderijen en aquarellen waarop Haarlem in de stijl van een olieverfschilder is afgebeeld. De meeste van de landgenoten geven toe dat er iets bijna kunstzinnigs is aan het Haarlemse landschap.

Hoewel hij botanicus was en de regels en voorschriften van botanische tuinen kende, probeerde hij toch enkele planten in zijn tuin te kweken. Er was een verscheidenheid aan planten: cereus, madeliefjes, vergeet-me-nietjes, eeuwige inheemse planten, riddersporen en enkele planten die vindingrijk zijn om te koken. Het resultaat was een complete trifecta: planten, bloemen en rotsen. Een rondwandelende tuin is een aangename manier om een uurtje of zo door te brengen.

Als u de Speedwell wilt zien, die door Jack en Joy in Haarlem is rondgereden, kunt u op de bovenverdieping (op de 4e verdieping) naar de KAMER gaan. Voordat u de Speedwell vanaf de bovenste verdieping nadert, moet u goed kijken of er krappe ruimtes tussen de kolommen zijn, iets wat u zult ontdekken als u de Speedwell vanaf de begane grond onder ogen krijgt. Er zijn minors van drie verdiepingen hoge huizen verspreid over de hectare grasveld: het kantoor van de bestuurder, de keuken/ontbijtkamer, de woonkamer, het toilet. Er zijn decoratieve fakkels die op regelmatige afstand van elkaar langs het gazon worden vastgehouden door lichtlange staken, en een zwembad met een regenton. Er is ook een groot bad bij de keuken. De keuken – met open haard – was nog niet klaar. De volgende kamer, de werkkamer van de meester, was ook onveranderd, maar er was een dossiermap in de beneden-werkkamer, met hectares planten en dieren, hun namen en kleuren. Daarna rezen de wegen en trottoirs hoger, tot tenslotte alle wegen naar de boulevard leidden.

Lees meer:
Bloemen bezorgen Haarlem

Leave a Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.