Een begrafenis plannen: Wat u moet weten

Uitvaart Aerdenhout

Wanneer de tijd komt om een begrafenis te plannen, vinden de meeste mensen het proces overweldigend. Er zijn zoveel details te overwegen: Waar zal de dienst worden gehouden? Wie zal de lofrede houden? Hoe kunnen we de kosten laag houden? Dit zijn enkele van de vragen die in je opkomen. Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen beschikbaar om u door dit proces te helpen. Veel uitvaartcentra hebben downloadbare brochures op hun websites met informatie over het voorbereiden van uw begrafenis en definitieve beschikkingsrechten. Je kan ook online hulpmiddelen vinden zoals deze makkelijk te navigeren gidsen die je alles vertellen wat je moet weten over het plannen van een begrafenis in jouw staat:

 

Wie regelt het?

De eerste stap bij het plannen van een begrafenis is vast te stellen wie de begrafenis gaat regelen. Traditioneel is dit de rol van de familie van de overledene. Maar aangezien er tegenwoordig veel meer crematiemogelijkheden zijn, is de rol van de familie minder duidelijk geworden. Als u geïnteresseerd bent in het plannen van de begrafenis, moet u overwegen wie er nog meer bij betrokken kan zijn. Er kunnen speciale behoeften zijn op het gebied van religie, cultuur of taal, die van invloed zullen zijn op de manier waarop de uitvaart wordt geregeld.

 

Begrafeniskosten en rouwdiensten

Naast de kosten van de uitvaartdienst zelf, moeten veel families aanzienlijke kosten maken in verband met het overlijden van een dierbare. Deze kosten kunnen bestaan uit de kosten van de lijkschouwer, de autopsie en/of het vervoer van het stoffelijk overschot van de overledene. Families kunnen ook kosten maken in verband met hospicezorg, zorg rond het levenseinde en de voorbereiding van de begrafenis. Er zijn een aantal federale, staats- en lokale programma's die hulp bieden aan families die het financieel moeilijk hebben.

 

Rechten van definitieve beschikking

U hebt het recht om op een aantal manieren over uw stoffelijk overschot te beschikken. U kunt uw stoffelijk overschot laten cremeren, begraven op een begraafplaats of een plaats van uw keuze, of schenken aan een medische of wetenschappelijke instelling. U kunt er ook voor kiezen uw stoffelijk overschot in een urn te laten bewaren tot iemand beslist wat ermee moet gebeuren. Als iemand wordt begraven, gebeurt dat meestal op een begraafplaats of op een plaats van zijn keuze. Wanneer iemand gecremeerd wordt, wordt de as meestal door de familie in een urn bewaard of begraven op een begraafplaats of een plaats van hun keuze. Als u uw stoffelijk overschot aan een medische of wetenschappelijke instelling doneert, moeten uw nabestaanden voor uw overlijden een toestemmingsformulier ondertekenen.

 

Hoe kies je een uitvaartcentrum?

U kunt uw zoektocht naar een uitvaartonderneming beginnen door familieleden om aanbevelingen te vragen. U kunt ook uw eigen onderzoek doen. Er zijn talrijke bronnen beschikbaar om u te helpen bij uw zoektocht naar een begrafenisonderneming. U kunt informatie vinden op staatswebsites, zoekmachines, en gidsen zoals het Better Business Bureau. Er is ook informatie van de Federal Trade Commission, waaronder tips voor het kiezen van een begrafenisondernemer en voorbeeldvragen die u kunt stellen bij het interviewen van begrafenisondernemers.

 

 

Leave a Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.